מאמרים
התקנת מקלחונים – כל מה שחשוב לדעת!
בונים דירה/בית חדש או משפצים את חדר הרחצה הקיים בביתכם? סבירות גבוהה שאם יש לכם אמבטיה ישנה, אתם חושבים בכיוון של התקנת מקלחון מודרני וחסכוני (חוסך מקום בחלל חדר הרחצה וכסף בחשבון המים), שכן הטרנד של החלפת אמבטיה במקלחון, כבר קיים מספר שנים בתחום עיצוב הבית. אז כן, התקנת מקלחון חדש ללא ספק יכולה לשדרג את נראות חדר האמבטיה שלכם, אך משימת הבחירה של המקלחון עצמו ושל זהות המתקין שלו, אינה פשוטה כלל בתקופת השפע הדי מבלבלת שבה אנו חיים בישראל ובמדינות המערב. אותו שפע בתחום המקלחונים, מתבטא בכך שיש לא מעט יצרנים/משווקים בארצנו ולכל משווק כזה, יש בארסנל שלו מבחר לא קטן-ענק של דגמי מקלחונים (שגם אליהם ניתן “לשדך” מגוון ענק של תוספות ופרזולים). תוסיפו למשתנים אלה גם את העובדה שיש מבחר גדול של קבלני שיפוצים אשר מציעים לכם שירות התקנת מקלחונים “ללא למצמץ” – גם אם אינם מבינים חצי דבר בענייני אינסטלציה וקיבלתם מציאות מאוד מבלבלת שעלולה להלחיץ מעט, את רובנו.
אז “אמל”ק”, התקנת מקלחון היא אכן פרוצדורה טכנית הדורשת הבנה מסוימת באינסטלציה ומומחיות שלא לכל קבלן שיפוצים יש אותן. ובשביל שתיגשו לתהליך בחירת והתקנת המקלחון בעיניים פקוחות ככל הניתן, כתבנו את המאמר שלפניכם וכדאי לכם להמשיך לקרוא ולקבל עצות מומחים בנושא המבלבל הזה>>
טיפים חשובים לפני התקנת מקלחון חדש בנכס שלכם
ראשית הבהרה: ישנו מוצר שהרעיון העומד מאחוריו, דומה לרעיון של מקלחון: אפשרות לרחצה בעמידה ללא השפרצת מים החוצה לרצפת חדר הרחצה, אך הוא מורכב על אמבטיה. שמו “אמבטיון” (מחיצת זכוכית שמוסיפים לאמבטיה, כדי לסגור אותה, בדומה לוילון האמבטיה). במאמר זה איננו מתייחסים להתקנתו, אלא רק להתקנה מלאה של מקלחון בחדר רחצה חדש או במסגרת שיפוץ של חדר רחצה קיים והחלפת האמבטיה הישנה.
אלו הן עצות המומחים שלנו עבור התקנת מקלחונים:
- יש למדוד את החלל הרצוי להתקנת המקלחון- גודל סטנדרטי למקלחון כיום, הוא 90 X 90 אך אם יש לכם חדר רחצה גדול במיוחד, אתם בהחלט צריכים לשקול התקנת מקלחון מפנק שמגיע במידות מותאמות במיוחד (“מקוסטמות”, עבור חווית רחצה איכותית במיוחד). רק קחו בחשבון שעלותו של מקלחון גדול מהנורמה – בעל מידות מותאמות במיוחד, בהכרח תהיה גבוהה משמעותית.
- ישנן מספר אפשרויות לפתיחת וסגירת המקלחון – דלתות נפתחות דלתות הזזה ודלתות מתקפלות. ההחלטה באיזו צורת פתיחה לבחור, צריכה להתקבל כמובן עפ”י טעמכם האישי, אך בעיקר בהתאם למיקום המקלחון ביחס לאובייקטים אחרים בחלל החדר, למשל ביחס לאסלה או לארון המקלחת.
- וודאו שלמקלחון החדש שלכם יש “סף חוסם מים”- תמיד ניתן לחסום את המים בעזרת שימוש בסיליקון אך לימים הוא עתיד להשחיר לכם ולא להיות אסתטי או יעיל. ספים לרצפת אגן המקלחון, הם קו ההגנה הראשון למניעת השפרצת מים החוצה מהמקלחון. הסף חוסם מים מגביה את הרצפה מונע את הצפת רצפת חדר הרחצה.
- שקלו התקנת “אגנית” עבור מקלחון העתיד לשמש ילדים וקשישים- החשיבות העליונה של האגנית, היא בכך שהיא יעילה מאוד במניעת החלקה עבור קבוצות סיכון להחלקה ומעידה במהלך הרחצה במקלחון. יתרונות נוספים של האגנית, הם: מניעת חלחול מי הרחצה אל מתחת למרצפות, על כל הנזקים שרטיבות עשויה להוליד איתה בבוא הזמן ובנוסף היא בהחלט עשויה לשדרג עבורכם את נראות המקלחון.
- למקלחון שאתם בוחרים מוכרח להיות תו תקן ישראלי בשם: “תקן 1099” המתייחס לסטנדרט הבטיחות של זכוכית המקלחון – התקן קובע שעל מנת שמקלחון ייחשב בטיחותי לשימוש בזכות הזכוכית ממנה הוא מורכב, היא צריכה להשתייך לאחת מ-2 סוגים: “זכוכית מחוסמת” או “זכוכית רבודה”. “זכוכית מחוסמת”, מבטיחה שבעת היתקלות או נפילה עוצמתית, המקלחון לא יתנפץ לחתיכות גדולות של זכוכית, אשר ביכולתן לייצר פציעה משמעותית מאוד לגוף האדם, אלא לרסיסים קטנים מאוד שאין בכוחם לייצר נזק חמור. “זכוכית רבודה”, תודות לשיטת ההדבקה המיוחדת שנעשה בה שימוש בהכנתה (כמו בשמשת הרכבים שלנו כיום), היא נשברת אך אינה מתנפצת לרסיסים חדים ומסוכנים שעלולים לפגוע באדם.
- עובי הזכוכית- המקלחון שאתם בוחרים מוכרח להיות בעובי שנע בין 4 ל-10 מ”מ, כאשר ככל שהזכוכית עבה יותר, כך עמידותה גוברת (אך בהתאם, גם כובד הדלתות של המקלחון והקושי בפתיחתן יעלה). אין לרכוש מקלחון שאינו עומד בתקן הנ”ל ומבטיח לכם זכוכית משני הסוגים שציינו בסעיף הקודם ובעובי שיורד מתחת ל-4 מ”מ (אך בזמינות הדגמים ובמחירים של שנת 2022, כדאי שלא להתפשר על זכוכית בעובי מתחת ל- 6 מ”מ)!
- אחריות יצרן על מקלחון– כל יצרן וחברה לשיווק מקלחונים המכבדים את התחום ואת עצמם, יעניקו לכם אחריות יצרן על מוצריהם וגם על ההתקנה(!). לפני שאתם סוגרים עם משווק מקלחונים שיתקין עבורכם את המוצר, וודאו מולו מראש את נושא האחריות.
- אל תחשבו אוטומטית על חיסכון בבואכם לבחור איש מקצוע להתקנת המקלחון – העדיפו את הבחירה בחברות מקצועיות וידועות בתחום המקלחונים או בניית/שיפוץ חדרי אמבטיה אנשי מקצוע שעובדים על פי כל התקנים. ייתכן ותשלמו יותר, מאשר במקרה של בחירה בקבלן שיפוצים אלמוני, אך חשבו על בטיחותכם (ובטיחות הקרובים לכם) ועל העלויות בטווח הרחוק. למשל, יש הבדל משמעותי אם מתקין המקלחון שלכם, משתמש בחומרים זולים ללא תקן או בחומרים איכותיים כמו ציפוי ניקל תקני.
- עשו את “שיעורי הבית שלכם” אודות מתקיני מקלחונים – בדקו בצורה יסודית את המועמדים להרכיב אצלכם מקלחון בבית החדש או את קבלן השיפוצים שאתם חושבים עליו כעל מועמד ראוי לשדרוג חדר הרחצה הקיים אצלכם בנכס. אם אתם מקבלים המלצה “מפה לאוזן” על איש מקצוע, מבני משפחה או חברים/מכרים מרוצים, ככל הנראה זה הכי טוב עבורכם, אך במידה ואין לכם כזו, מה עושים אז? היכנסו לאינטרנט, לאתרי אינדקסים מובילים עבור מציאת איש מקצוע מתחום המקלחונים או השיפוצים. אתרים כדוגמת: “מידרג”, “המקצוענים”, “טוב תודה” וכדומה ובדקו ציונים וחוות דעת מפורטות על מתקיני מקלחונים. חפשו כמה שיותר חוות דעת מפורטות ומחמיאות וציונים גבוהים וצמצמו את הרשימה ל-3-4 מועמדים סופיים. לאחר מכן, בצעו שיחות טלפון לכל המועמדים הראויים (כאמור שוב, רצוי לבחור בחברה ידועה, מנוסה ומומחית ספציפית לתחום התקנת מקלחונים), שמעו איך הם נשמעים לכם מבחינה שירותית, על כמה זמן ביצוע הם מתחייבים (מסגרת זמן מקצועית להתקנה) וכמובן מה המחיר שהם מבקשים.
- חושבים שנסגרתם בשעה טובה על מתקין מקלחון? בקשו ביקור מומחה מקדים, טרום ההתקנה – כדי שמתקין המקלחונים יוכל להתאים את צורת המקלחון ואופן פתיחת הדלת בו, אל תתביישו לבקש שהוא יגיע אליכם לביקור מקדים וכך יוכל למדוד את החלל ההתקנה ויוכל לתת להם הצעת מחיר מדויקת. על שירות מוקדם זה, הוא אינו אמור לקחת לכם כסף במידה והתקדמתם איתו הלאה להתקנה בסופו של דבר.
*לתשומת ליבכם- בדרך כלל ממועד ההזמנה ועד סיום התקנת המקלחון, יעברו כשבועיים (הזמן המקובל בענף). הקפידו לתאם ציפיות עם מוכר המקלחון והמתקין – טרם תחילת העבודה. שיפוץ חדר אמבטיה והחלפת אמבטיה במקלחון, יארכו 48-72 שעות עבודה בדרך כלל.
התקנת מקלחון מחיר
אז כמה עולה התקנת מקלחון? המחיר משתנה עפ”י כמה פרמטרים:
- האם מדובר בהתקנת מקלחון בבית חדש או במסגרת שיפוץ חדר הרחצה. הממוצע בעבור הליך ההחלפת אמבטיה במקלחון, הינו 12,000 – 22,000 ₪ ואינו כולל עלויות נוספות עבור כלים סניטריים. העלויות הסופיות של התקנת אמבטיה במסגרת שיפוץ, יושפעו רבות מרמת הגימור שתדרשו – סוג ואיכות האריחים והפרזול והתוספות הסניטריות שתבקשו להתקין.
- מחיר התקנת מקלחון בבית חדש מושפעת בעיקר מגודל הדגם שבחרתם, אופן פתיחתו, ועובי וסוג הזכוכית שתרצו במקלחון שלכם.
וקצת יותר בפירוט:
- גודל המקלחון – ככל שהדגם שבחרתם יהיה גדול יותר, כך בעל המקצוע שיתקין לכם את המקלחון, יצטרך לעבוד זמן רב יותר ולהשתמש ביותר חומר כדי לעשות את עבודתו.
- אופן הפתיחה של המקלחון – יש לכם 2 אפשרויות עיקריות: מקלחון בפתיחה רגילה ומקלחון הזזה (על מסילה). מקלחון הזזה הוא יקר יותר מבחינת עלות המוצר עצמו ומבחינת התקנה.
- עובי הזכוכית – העובי הנפוץ כיום הוא 6 מ”מ ומעלה ואם תבקשו להתקין זכוכית בעובי לא סטנדרט, למשל 10 מ”מ המחיר הסופי יתייקר.
- סוג הזכוכית – זכוכית שקופה נחשבת לפשוטה והזולה ואילו זכוכית “חלבית” (זכוכית אטומה יותר, עם מראה שונה) פחות סטנדרטית ועולה יותר. לבסוף, הסוג היקר ביותר של זכוכית שבה נעשה שימוש בהרכבת מקלחונים, הוא זכוכית “אקסטרה קליר” (זכוכית שקופה לגמרי עם מראה יוקרתי).
לסיכום
כמעט בכל בית בישראל (גם הישנים שעברו שיפוץ) נמצא כיום לפחות מקלחון אחד באחד מחדרי הרחצה ולפעמים אפילו יהיה קיים מקלחון, אך לא אמבטיה “מסורתית”. יש למציאות זו כמה סיבות: חיסכון בחלל בחדר הרחצה, שכן המקלחונים הם בדרך כלל קומפקטיים בהשוואה לאמבטיות, עיצוב מודרני יותר וסגנון החיים המהיר שפחות מקדש את המקלחות הממושכות באמבטיית קצף 😊
כדי ליהנות מיתרונותיו הבולטים של המקלחון, יש לפנות אל בעל מקצוע אשר יידע להתחשב בכל הפרמטרים הדרושים לצורך התקנת מקלחון באופן מקצועי וללא בעיות עתידיות. על התקנת המקלחון להתבצע ללא רבב מקצועי, תוך שמירה על התקן הישראלי הרלוונטי לשימוש במקלחונים.
מסיבות אלו ועוד, אנו ממליצים לכם לפנות למומחים שלנו בד”ר זכוכית ולרכוש אצלנו מתוך מבחר ענק של דגמים מודרניים, את דגם המקלחון שהכי מתאים לכם מכל הבחינות ואנו גם נתקין אותו עבורכם. אנו פועלים בתחום המקלחונים מראשיתו בארץ ומבצעים עבודות זכוכית כבר קרוב ל-50 שנה, כך שהניסיון שלנו בייצור ועיצוב זכוכית איכותית, הינו מהטובים בישראל!
צרו איתנו קשר עוד היום עבור רכישת והתקנת מקלחון בביתכם